$left
$middle

Utflykter är ett uppskattat inslag för dagverksamhetens gäster. Här besöker de bokskogen i Torup.

Dagverksamheterna vill nå ut till fler Malmöbor genom träffpunkter

Dagverksamheterna ordnar med start under våren så kallade ”träffpunkter” som är en form av öppet hus för att nå ut till fler Malmöbor som har en demensdiagnos eller är på väg att få en. Sofie Törnqvist, sektionschef berättar mer.

Varför anordnar ni de här ”träffpunkterna” på dagverksamheterna?

Vi vill nå ut till fler Malmöbor som skulle kunna få gagn av vår verksamhet. Det finns Malmöbor som inte känner till att vi finns och som har en demensdiagnos eller är på väg att få en. Genom att komma till oss kan de få meningsfullhet i sin vardag och har möjlighet att bo hemma längre. De kan också bryta isolering och knyta nya kontakter och relationer med andra i liknande situation.

Vad händer på en träff?

Vi kommer att fika tillsammans, ta en rundtur i våra lokaler och berätta om vad vi hittar på hos oss. Den potentiella gästen och eventuellt anhörig ges en möjlighet att få en inblick i vad det innebär att vara på en dagverksamhet. Just begreppet dagverksamhet eller club, som vi numera kallar oss för, är för många väldigt abstrakt. Vi tror att ett besök på en träffpunkt skulle tydliggöra och få fler Malmöbor att må bättre genom att ta del av vårt fina innehåll i våra verksamheter.

Hur ser en vanlig dag ut hos er?

Vi börjar med att äta gemensam frukost. Sedan får gästerna ta del av olika aktiviteter som är anpassade efter just deras behov, då vi arbetar personcentrerat. Sedan är det lunch och eftermiddagsfika. Dagen varar från kl 9 på morgonen till kl 14 på eftermiddagen.

Plats, dag och tid för Träffpunkterna

Ingen föranmälan krävs.

Club Almtorget och Rosenholm

19 april och 3, 17, 31 maj

kl. 14.30–15.30

Adress: Almtorget 2, tel: 040-34 90 93

Club Ängdala

11 april och 7 maj

kl. 14.30–15.30

Adress: Ängdalavägen 22, tel: 040-34 58 88

Club Korsören och Dammfri

25 april och 23 maj

kl. 14.30–15.30

Adress: Korsörvägen 1, tel: 040-34 39 49

Om dagverksamheterna

Dagverksamhet är för personer som har en diagnostiserad demenssjukdom och fortfarande bor hemma. Att komma till en dagverksamhet ger hen möjlighet att träffa andra och på så sätt knyta sociala kontakter och få struktur och stöttning i vardagen. För att få en plats på dagverksamhet behöves ett beviljat bistånd eller remiss från Minneskliniken/demenssjuksköterska i kommunen alternativt från en läkare i primärvården, beroende på om du är under 66 år eller över.

sv