$left
$middle

Armin, volontär Stina, Anders och Helen som jobbar på mötesplats Träffpunkten välkomnar besökarna med bubbel och ballonger. Foto: Pernilla Mårtensson.

Eurovisionfirande inom hälsa-, vård- och omsorgsförvaltningen

Eurovision är i Malmö denna vecka och förgyller staden med extra glitter och glamour. Det är inte alla som kan ta sig till firandet i stan så då har firandet fått ta sig till dem istället.

De olika verksamheterna ute i hälsa-, vård- och omsorgsförvaltningen har genom en rad olika aktiviteter strött extra glitter och eurovision-stämning bland brukare och Malmös seniorer. Här är några få axplock från veckan som gått.

I måndags gästades Limhamns mötesplats av musikduon Oskar och Linda som bjöd oss på en kavalkad av eurovision- och schlagerlåtar. Publiken fick höra hits från alla årtionden, samt alla Sveriges sju vinnande eurovisionlåtar. På eftermiddagen var det dags för eurovision-quiz.

Tisdagen blev det ett nedslag på det vård och omsorgsboendet Basen. Här serverades lunch i från en särskilt framtagen eurovision-meny. På vård- och omsorgsboendena har det serverats maträtter från olika länder som deltar i tävlingen hela veckan. Tisdagens meny var italienska köttbullar med tomatsås och pasta till lunch och tiramisu till efterrätt.

På onsdagen var det Glitter-gympa med schlager- och eurovision-tema på mötesplats Träffpunkten. Det var mycket glitter bland deltagarna och så klart klingade tonerna från olika eurovisionhits ut från högtalarna. Efteråt blev det en välförtjänt fika som var av den mer lyxiga varianten. Det bjöds på snittar, alkoholfritt bubbel, kaffe och kaka och en god stämning med många glada skratt och samtalsämnen.

Syntolkning:

Oskar och Linda sjunger in för publik på Limhamns mötesplats. 

Personal på vård- och omsorgsboendet Basen förbereder maten. Lägger upp på tallrikar, dekorerar efterrätt med citronmeliss. 

Personal har serverat maten, sitter vid boende och pratar. 

Deltagare i glittergympan filmat genom ett flerfärgat glittrigt draperi. 

Medarbetare häller upp alkoholfritt bubbel i glas. 

Snittar och kakor filmas. 

Bild på personal på Träffpunktens mötesplats med fjäderboa, glitterhatt samt en silverglittrig peruk. 

sv