Hjälpmedelsdagen 2017

Hjällpmedelsdagen 2017

Den 22:a september uppmärksammar Malmö stad den nationella hjälpmedelsdagen. Du hittar oss på Mobilia köpcentrum där du bland annat kan få service av din rollator, pröva olika hjälpmedel som kan förhindra fallolyckor och få råd och träningstips på hur du bäst håller dig på benen.

Den nationella hjälpmedelsdagen finns till för att sprida kunskap om hjälpmedel och dess betydelse. Idag beräknas cirka 10 procent av befolkningen använda någon typ av hjälpmedel.

Den 22:a september kommer medarbetare från Malmö stad och kommunalråden Carina Nilsson (S) och Nils Karlsson (MP) att uppmärksamma dagen på Mobilia köpcentrum.

Datum: 22 september

Kl. 10.00 - 15.00

Vart: Mobilia köpcentrum, PerAlbin Hansson väg 32 A, ingång F, Centrumhuset

Mellan kl. 10.00-15.00 erbjuds du möjligheten att:

  • Få service och översyn på din rollator.
  • Se och prova olika hjälpmedel som kan förhindra fallolyckor.
  • Testa din balans och få råd och träningstips på hur du bäst håller dig på benen.
  • Carina Nilsson (S) är på plats 13.00-15.00
  • Nils Karlsson (MP) är på plats 10.30-12.00

Varför uppmärksammar vi Hjälpmedelsdagen?

Carina Nilsson (S)

Carina Nilsson (S): ”Hjälpmedel och ny teknik ger både ökad livskvalitet och självständighet för brukare och närstående. Därför är det viktigt för mig med en dag där vi uppmärksammar hjälpmedlens stora betydelse!”

 

Nils Karlsson (MP)

Nils Karlsson (MP): ”Nationella hjälpmedelsdagen sätter fokus på allas rätt att delta i samhället på lika villkor och visar hur människor med olika slags funktionsnedsättningar med ofta enkla medel kan öka sin självständighet och livskvalitet.”

Vad räknas som hjälpmedel?

Det huvudsakliga syftet med hjälpmedel är att kompensera för en funktionsnedsättning. Det är en individuellt utprovad produkt som hjälper personen att ha kvar eller öka aktivitet, delaktighet eller självständighet i vardagen.

Exempel på hjälpmedel som förskrivs via hälso- och sjukvården är rollatorer, griptänger, hörapparater, förstoringssystem och applikationer för påminnelser. Hjälpmedel erbjuds ofta som en del av rehabilitering eller habilitering.

Malmö stad och Region Skåne har ett delat ansvar för att erbjuda hjälpmedel till personer med kommunikations- eller kognitiva funktionsnedsättningar och för rörelsenedsättning.

Vi har ingen möjlighet att svara, men dina synpunkter är värdefulla för oss. Om du vill ha svar på en fråga hittar du kontaktuppgifter här.

Senast ändrad: 2017-09-15 17:05