Publicerad 2017-11-24 12:11

Senast uppdaterad 2017-12-05 14:09

Jul i City på Gustav Adolfs torg

Bild på jularrangemang

Jul i City 2017 foto: Sanna Dolck

Den 25 november startar Jul i City – årets stora jularrangemang i Malmö. Gustav Adolfs torg fylls med vintrig magi och ljus i olika slags former. Under en månad kan Malmöbor och besökare värma sig i en ljusterapitunnel, designa julbelysningen i träden, posera i Malmös största julkort, njuta av musik och umgås i dometältet.

Öppettider Jul i City

25 november–23 december kl 11–19

Undantag: 25 november kl 16-19 och 23 december kl 11–15

Underhållning kl 14–18 lördag och söndag samt kl 14–18 fredag 22 december 

Fyra av ljusinstallationerna är interaktiva. Kärleksbänken är en bänk där två personer kan sitta och hålla varandra i handen och genom det aktivera ljus i träden på Gustav Adolfs torg. Det finns möjlighet att ”designa” belysningen i träden genom att dra i olika spakar. Det går även att påverka ljusen genom att trumma på en trumma och dansa på ett lysande golv.

Skänk en vinterjacka

Frusna besökare kan tina upp sig i vintermörkret i en nio meter lång ljusterapitunnel som avslutas med en värmedusch. De som äger en vinterjacka som inte används kan skänka den genom att hänga den på Wall of Kindness för de som saknar jacka.

Boktips och eldakrobatik

På helgerna kommer underhållande julklappar att presenteras i form av ett fullmatat scenprogram. Varje helg bjuder på nya framträdanden. Det blir allt från konserter med kör Utopi och Malmö Regnbågskör, eldakrobatik med Pangea Scenkonst, boktips med Bushwick Book Club, husmorstips med Historiskan och nycirkus till ett ljudperformance av Nordpolens Cocktailbar.

Gratis karusell för förskolebarn

Dessutom blir det sagoläsning och umgänge vid en mysig lägerplats i dometältet, försäljning av soppa och vintermat från en food truck, Malmös största och sötaste julkort där det går att posera och ta bilder och karuseller för de små där förskolebarn får åka gratis mellan kl 11-14 måndag till fredag.

Mellan den 2 och 23 december anordnar Malmö Citysamverkan "Tomten och Tomtens hus" på Södra Tullgatan. Öppet torsdagar till söndagar kl 12-16.