Barnens tipssida

Huvudbildbarnenstipssida

Har du precis börjat läsa eller är du läsvan? Här finns lästips för alla! Välj något som passar just dig.

 1. Ibland är den andra världen ganska lik vår egen, ibland myllrar den av drakar och magi. Men hjälten måste alltid visa att hen just är en hjälte! Böcker för dig som är läsvan.

  objektsmallsbildhjälte
 2. Hur knäppt kan det bli? Hur konstigt kan det bli? Hur knasiga böcker finns det egentligen? Ingen vet! Här är några böcker med hög knasfaktor och skrattgaranti! Böcker för dig som är nybörjarläsare.

  bild med blåa monster som visar tänderna
 3. Vänner är viktiga. Och bra att ha. Man kan ha hur kul som helst tillsammans. Eller bli osams och bråka så att man tror hela världen ska gå under.Här är några böcker och några tankar om kompisar, vänner och bästisar! Böcker för dig som är nybörjarläsare.

  Bild på två barn som håller varandra i handen
 4. Gillar du att se vad som händer? En bild kan säga mer än tusen ord! Här hittar du tecknade serier som passar både dig som är nybörjarläsare och läsvan.

  Pratbubblor med uttryck från tecknadeserier
 5. Varför är just du du och inte nån annan? Hur är ditt liv, och varför det? Här är böcker för dig som är läsvan.

  Bok med flygande sidor
 6. Kärlek kan drabba vem som helst när som helst. Ibland slår den två personer samtidigt. Då kan man bli ihop och pussas och mysa. Att bli kär för första gången är väldigt pirrigt! Men det är det andra gången också, och tredje och och tjugotredje! Böcker för dig som är nybörjarläsare.

  Objektsmallsbild