Fritidsgårdar & mötesplatser

Fritidsverksamhet

Foto: Colourbox.

Har du koll på var fritidsgården ligger där du bor? Du och dina kompisar kan berätta för er fritidsgård vad ni vill göra där. Hitta en fritidsgård eller mötesplats i området där du bor:

Aktivitetshuset

Aktivitetshuset erbjuder ett stort och varierat utbud av aktiviteter med allt från levande verkstad och matlagning till dans och läxläsning.

Almviks 4H-gård

Kom och hälsa på djuren på Almviks 4H-gård som är belägen mellan Lindängen och Lindeborg.

Arena 305

Musik, dans och andra kulturupplevelser för ungdomar i gymnasieåldern från hela Malmö. Här finns bland annat replokaler, studios för ljud- och bildredigering, dansstudio och DJ-rum. 

Bryggeriet

Inomhus skateboardpark, skateföreningar, tävlingar, utbildningar och evenemang.

Dammfri fritidsgård

Fritidsgården är en plats dit alla är välkomna, oavsett om du vill vara med i en grupp, engagera dig i något eller träffa dina kompisar. Det är viktigt för oss att alla trivs.

Drömmarnas hus

Kulturhus i den stora herrgården i Rosengård. Aktiviteter för barn och unga inom en mängd olika konstformer.

Garaget

Öppen mötesplats för alla åldrar - ett extra vardagsrum med bibliotek, kreativ verkstad, scen och kafé.

Gnistan

Gnistan är en mötesplats för barn och ungdomar i åldrarna 6–14 år. Här anordnas läxhjälp, bakning, kreativt skapande och en mängd olika aktiviteter med utomhuspedagogisk profil.

Johannes fritidsgård

Alla aktiviteter bygger på besökarnas intresse och initiativ. Målet är att alla besökare, unga i åldern 12–17 år, ska känna att de är delaktiga och har inflytande över vad som händer på fritidsgården.

Kiresberg/Segevångs fritidsgård

Kirsebergs/Segevångs fritidsgård är till för dig mellan 13 och 18 år. Vi ägnar kvällarna åt matlagning, diskussioner, turneringar av olika slag eller varför inte bara slappna av i soffan med lite musik i bakgrunden.

Kirsebergs fritidsklubb

Fritidsklubben ligger i Kirsebergs fritids- och kulturhus och är till
för dig som går i årskurs 4–6. Hit kan du komma efter skolan för att
träffa kompisar, äta mellanmål, hitta på olika aktiviteter, prata med
fritidsledarna eller bara hänga.

Limhamn fritidsgård

Här finns ett café, datorer, Tv-spel, pingis, sällskapsspel, studierum, möjlighet till konstnärligt skapande samt kök för alla sorters matlagning. Vill du dansa eller spela musik så har vi det mesta du behöver.

Lindängens fritidsgård

Kom för att varva ner och bara vara, eller för att sysselsätta dig med något. Spela playstation, prova på bollsporter i våra sporthallar eller kör en match biljard eller pingis.

Lyktan

Vi erbjuder ett stort och varierat utbud av aktiviteter. Här kan du spela spel, teater, rita, måla, pyssla, dansa eller hänga i vårt mysrum.

Mötesplats Bunkeflostrand

Vi vill att du som är ung ska kunna fylla din fritid med aktiviteter som känns roliga och viktiga för dig. Därför arbetar vi för att involvera föreningar och andra aktörer som vill vara med och bidra till en meningsfull fritid för unga.

Mötesplats för unga i Kroksbäck

I rondellen på Sörbäcksgatan i Kroksbäck står familjefesten i fokus. Här finns en scen för spontanuppträdanden och en mysig, ljussatt minipark. Invigning 28 juni klockan 14-18. Aktiviteter anordnas hela sommaren 2016.

Mötesplats för unga i Lindängen

På Vårsången i Lindängen lockar ljus, färger, scen och studsmattor till aktiva möten. Invigning 30 juni klockan 14-18. Aktiviteter anordnas hela sommaren 2016.

Mötesplats för unga i Nydala

I rondellen på Sörbäcksgatan i Kroksbäck står familjefesten i fokus. Här finns en scen för spontanuppträdanden och en mysig, ljussatt minipark. Invigning 28 juni klockan 14-18. Aktiviteter anordnas hela sommaren 2016.

Mötesplats Klagshamn

På Mötesplats Klagshamn vill vi att du som är ung ska kunna fylla din fritid med aktiviteter som känns roliga och viktiga för dig.

Mötesplats Tegel

Mötesplats Tegel är en mötesplats för barn i årskurs 4-6 (mellanstadiet). Vi finns på bottenvåningen i Tegelhuset. Hos oss har du möjlighet att vara kreativ och skapa, spela olika spel, leka och sporta tillsammans.

Nydala fritidsgård

Nydala fritidsgård är en verksamhet för dig som går i årskurs 4 – 9. Hos oss kommer ungdomarna med idéer och förslag. Vi arbetar med att alla ska känna sig delaktig och att alla ska ha reel inflytande på fritidsgården.

Oxie fritidsgård

Fritidsgården är till för dig som vill delta i aktiviteter som ni själva önskar göra och förverkliga. Man kan också bara ta del av verksamhetens utbud.

Rosens röda matta

Här kan föreningar och privatpersoner hänga, läsa en bok, sola, träna eller anordna evenemang.

Rörsjöns fritidsgård

Rörsjöns fritidsgårds aktiviteter bygger på besökarnas intresse och initiativ samt inflytande och delaktighet. Målgruppen är ungdomar 12–18 år.

Segevångs fritidsklubb

Fritidsklubben ligger i Segevångsskolan och är till för dig som går i årskurs 4–6. Hit kan du komma efter skolan för att träffa kompisar, äta mellanmål, hitta på olika aktiviteter, prata med fritidsledarna eller bara hänga.

Sofielunds fritidsgård

Vi arbetar främjande med barn och ungdomar mellan 10 och 18 år. Alla är välkomna till oss oavsett kön, etnicitet, religion och sexualitet.

Spelens hus

Här anordnar föreningar aktiviteter med fokus på olika slags spel.

Stenkula fritidsgård

Fritidsgården är en plats dit alla är välkomna, oavsett om du vill vara med i en grupp, engagera dig i något eller träffa dina kompisar.

STPLN - Stapelbädden

Kreativitet, experimentlusta, skapande och idéutveckling. Kurser, workshops, öppet kontor, cykelkök, skateboardpark och mycket mer.

Ingången

Är du mellan 15-25 år och vill ha hjälp med att söka jobb, öka studiemotivationen, få läxhjälp, börja träna eller komma igång med en fritidssysselsättning? Kom till Ingången!

Ung fritid Västra Hamnen

Här är du från årskurs 7 upp till 18 år välkommen. Här kan du träffa vänner, pyssla, delta i UGE-kurser och uteaktiviteter, spela biljard och pingis, dansa, läsa tidningar, baka, spela tv-spel och sällskapsspel, prata eller bara vara.

Ungdomshuset

Här kan du få hjälp med att förverkliga idèer och att driva egna projekt!

Tegelhuset Bricks

Vill du träffa andra i åldern 16 till 25 år? Vill du ha hjälp med att söka arbete eller utbildning. I vår kreativa verkstad kan du sy, måla eller göra egen musik i vår studio. Vi har en också scen och ett café.

Tygelsjö fritidsgård

På Tygelsjö Fritidsgård finns det alltid något att göra. Här finns ett café, datorer, pingis, sällskapsspel, studierum, möjlighet till konstnärligt skapande samt kök för alla sorters matlagning.