Fritidsgårdar & mötesplatser

Fritidsverksamhet

Har du koll på var fritidsgården ligger där du bor? Fritidsgårdarna står öppna för många olika aktiviteter. Spel, film, musik, dans, pingis, matlagning och bakning är några exempel.

I Malmö stad finns det ett 20-tal fritidsgårdar och mötesplatser. Hit är alla ungdomar välkomna. Du som besökare har möjlighet att tillsammans med våra fritidsassistenter vara med och bestämma vad du vill hitta på, oavsett om du vill engagera dig i något eller bara hänga med dina kompisar. Fritidsgården blir vad vi gör den till.

Hitta en fritidsgård eller mötesplats som passar dig:

Aktivitetshuset

Aktivitetshuset erbjuder ett stort och varierat utbud av aktiviteter med allt från levande verkstad och matlagning till dans och läxläsning. Aktivitetshuset är öppet för dig i årskurs 1–24 år.

Dammfri fritidsgård

Fritidsgården är en plats dit alla är välkomna, oavsett om du vill vara med i en grupp, engagera dig i något eller träffa dina kompisar. Det är viktigt för oss att alla trivs. Hit är alla mellan 12 och 15 år välkomna.

Johannes fritidsgård

Alla aktiviteter bygger på besökarnas intresse och initiativ. Målet är att alla besökare, unga i åldern 12–18 år, ska känna att de är delaktiga och har inflytande över vad som händer på fritidsgården.

Kirseberg/Segevångs fritidsgård

Kirsebergs/Segevångs fritidsgård är till för dig mellan 12 och 18 år. Vi ägnar kvällarna åt matlagning, diskussioner, turneringar av olika slag eller varför inte bara slappna av i soffan med lite musik i bakgrunden.

Limhamn fritidsgård

Här finns ett café, datorer, Tv-spel, pingis, sällskapsspel, studierum, möjlighet till konstnärligt skapande samt kök för alla sorters matlagning. Vill du dansa eller spela musik så har vi det mesta du behöver. Limhamns Fritidsgård är öppen för alla mellan 12-19 år.

Lindängens fritidsgård

Kom för att varva ner och bara vara, eller för att sysselsätta dig med något. Spela playstation, prova på bollsporter i våra sporthallar eller kör en match biljard eller pingis. Hit är du som går i årskurs 4–9 välkommen.

Lyktan

Vi erbjuder ett stort och varierat utbud av aktiviteter. Här kan du spela spel, teater, rita, måla, pyssla, dansa eller hänga i vårt mysrum. Lyktan är öppet för dig i årskurs 1–9.

Mötesplats Bunkeflostrand

Vi vill att du som är ung ska kunna fylla din fritid med aktiviteter som känns roliga och viktiga för dig. Därför arbetar vi för att involvera föreningar och andra aktörer som vill vara med och bidra till en meningsfull fritid för unga. För dig som är 12–19 år. 

Mötesplats Klagshamn

På Mötesplats Klagshamn vill vi att du som är ung ska kunna fylla din fritid med aktiviteter som känns roliga och viktiga för dig. För dig som är 12–19 år. 

Mötesplats Tegel

Mötesplats Tegel är en mötesplats för barn i årskurs 4–6 (mellanstadiet). Vi finns på bottenvåningen i Tegelhuset. Hos oss har du möjlighet att vara kreativ och skapa, spela olika spel, leka och sporta tillsammans.

Nydala fritidsgård

Nydala fritidsgård är en verksamhet för dig som går i årskurs 4–9. Hos oss kommer ungdomarna med idéer och förslag. Vi arbetar med att alla ska känna sig delaktig och att alla ska ha reel inflytande på fritidsgården.

Oxie fritidsgård

Fritidsgården är till för dig som vill delta i aktiviteter som ni själva önskar göra och förverkliga. Man kan också bara ta del av verksamhetens utbud. Hit är du som går i åk 4–18 år välkommen.

Rörsjöns fritidsgård

Rörsjöns fritidsgårds aktiviteter bygger på ditt intresse och initiativ samt inflytande och delaktighet. Hir är du som är mellan 12–18 år välkommen.

Sofielunds fritidsgård

Vi arbetar främjande med barn och ungdomar mellan 11–18 år. Alla är välkomna till oss oavsett kön, etnicitet, religion och sexualitet.

Stenkula fritidsgård

Fritidsgården är en plats dit alla är välkomna, oavsett om du vill vara med i en grupp, engagera dig i något eller träffa dina kompisar. Hit är du som är mellan 10–18 år välkommen.

Ingången

Är du mellan 15-25 år och vill ha hjälp med att söka jobb, öka studiemotivationen, få läxhjälp, börja träna eller komma igång med en fritidssysselsättning? Kom till Ingången!

Ung fritid Västra Hamnen

Här är du från årskurs 7 upp till 18 år välkommen. Här kan du träffa vänner, pyssla, delta i UGE-kurser och uteaktiviteter, spela biljard och pingis, dansa, läsa tidningar, baka, spela tv-spel och sällskapsspel, prata eller bara vara.

Ungdomshuset

Här kan du få hjälp med att förverkliga idèer och att driva egna projekt! Ungdomshuset är öppet för dig mellan 10 och 18 år.

Tegelhuset Bricks

Vill du träffa andra i åldern 13 till 25 år? Vill du ha hjälp med att söka arbete eller utbildning. I vår kreativa verkstad kan du sy, måla eller göra egen musik i vår studio. Vi har en också scen och ett café.

Tygelsjö fritidsgård

På Tygelsjö Fritidsgård finns det alltid något att göra. Här finns ett café, datorer, pingis, sällskapsspel, studierum, möjlighet till konstnärligt skapande samt kök för alla sorters matlagning. Tygelsjö Fritidsgård är öppen för alla mellan 12-19 år.

Fler mötesplatser

Utöver Malmö stads egna fritidsgårdar och mötesplatser finns det ett antal övriga mötesplatser för dig som ungdom i staden.

Senast ändrad: 2017-11-30 13:25