Boende för döva/dövblinda

Bild på Lindängelund.

Lindängelund

Lindängelund är ett  boende för dig som är äldre och som är teckenspråkig samt har behov av vård. På Lindängelund finns en avdelning med tio platser för teckenspråkiga döva och dövblinda.

Lindängelund är en huslänga i ett plan.
Här finns 10 lägenheter avsedda för döva och dövblinda. Lägenheterna är 34 kvadratmeter stora. De är utrustade med toalett/duschrum och en
liten köksavdelning med plats för till exempel kaffebryggare, vattenkokare eller mikrovågsugn. Varje lägenhet har tillgång till uteplats. Trädgården och gångbanorna är anpassade för döva och dövblinda.

Specialkompetens

Lindängelund fungerar som ett vanligt vårdboende för äldre förutom att undersköterskor och sjuksköterskor är utbildade i teckenspråk och har kunskap om döva/dövblindas historia, kultur och livsvillkor.

Vem kan söka?

Personer över 65 år eller äldre från hela Sverige har möjlighet att ansöka om plats på dövboendet. Kontakta din biståndshandläggare i ditt stadsområde om du bor i Malmö. Är du bosatt i annan stad i Sverige ska du kontakta socialförvaltning där du bor.

Vi har ingen möjlighet att svara, men dina synpunkter är värdefulla för oss. Om du vill ha svar på en fråga hittar du kontaktuppgifter här.

Senast ändrad: 2017-09-27 09:10