Vem vinner Stadsbyggnadspriset och Gröna Lansen 2018?

2017 belönades Malmö Saluhall med Stadsbyggnadspriset och Greenhouse i Augustenborg med Gröna Lansen, foto: Bojana Lukac, Leif Gustavsson

2017 belönades Malmö Saluhall med Stadsbyggnadspriset och Greenhouse i Augustenborg med Gröna Lansen, foto: Bojana Lukac, Leif Gustavsson

Nu är det dags att skicka in förslag på dina favoriter till årets Stadsbyggnadspris och till miljöbyggpriset Gröna
Lansen. Skicka in ditt förslag senast den 31 mars via länken nedan.

Stadsbyggnadspriset delades ut första gången 1982 och uppmärksammar värdefulla förbättringar av Malmös stads- och livsmiljö. Då vann Länsstyrelsens hus i kvarteret Nora på Kungsgatan med Carl Nyrén som arkitekt. Priset har sedan dess delats ut varje år, förutom 1995.

Gröna Lansen belönar ett miljömässigt hållbart byggande och har delats ut sedan 2001, då Bo01 fick priset.

Så här går det till

Stadsbyggnadspriset och Gröna Lansen kan delas ut till nyproduktion, ombyggnation eller renovering. Det kan vara byggnader, utemiljöer, områden eller detaljer som belönas.

Förslag på projekt ska skickas in senast den 31 mars. För att förslaget ska komma med för bedömning måste projektet vara avslutat.

Under april till juni gör kommittén för Stadsbyggnadspriset ett urval av de inkomna förslagen och nominerar finalister till Stadsbyggnadspriset och till Gröna Lansen.

Prisutdelning på Stadsbyggandets dag

Under Stadsbyggandets dag, som i år äger rum den 14 september, tillkännages vem som vinner respektive pris. Arrangemanget är kostnadsfritt och öppet för allmänhet och bransch.

Vi återkommer med närmare information om tid, plats och program för Stadsbyggandets dag.

Vi har ingen möjlighet att svara, men dina synpunkter är värdefulla för oss. Om du vill ha svar på en fråga hittar du kontaktuppgifter här.

Senast ändrad: 2018-02-01 13:56