Publicerad 2018-03-19 15:47

Senast uppdaterad 2018-03-20 15:37

Fokus: Demokrati på biblioteken i april

Kollage med hörlurar, fåtölj, böcker, cd-skivor och moln.

Under april har Biblioteken i Malmö fokus på demokrati! Hur fungerar det? Vad betyder det? Med över 70 arrangemang, för olika åldrar, vänder och vrider biblioteken på begreppet demokrati.

Biblioteken bjuder på föreläsningar om både dagens propagandister och om demokratins förkämpar från förr. Du får möjlighet att mingla och diskutera med politiker, gå på demokratikurs för förstagångsväljare, och träffa beslutsfattare och andra inbjudna gäster på nyhetscaféer.

För de yngre spelar Sagofen Isadora teaterpjäsen "Bara en liten pingisklubb", som är specialskriven för valåret 2018. Barnboksförfattaren och illustratören Stina Wirsén besöker flera av biblioteken och pratar med barn om deras rätt och bestämmande. Och så blir det mängder av sagostunder med en demokratitwist.

webben hittar du program, information om de olika biblioteken, filmer om källkritik, och bok- och medietips, allt med fokus på demokrati.

Fokus: Demokrati på 13 bibliotek

Fokus: Demokrati innehåller arrangemang på alla Malmös 13 bibliotek. Därför vill vi uppmärksamma dig om att ta en extra titt så du går till rätt bibliotek, och att du har föranmält dig till de arrangemang en behöver föranmäla sig till.

 

Har du funderingar om ett specifikt program är du mer än välkommen att kontakta biblioteken.