Publicerad 2017-05-22 10:47

Senast uppdaterad 2018-03-08 11:28

Galet kul med graffiti

Efter att ha testat på en graffitiworkshop som ingår i mötesplats Tuppens nya koncept ”Tuppen testar nytt” ville några deltagare fortsätta på egen hand. I fredags sprayade ett gäng seniorer på P-hus Annas lagliga graffitivägg.

– Jag har letat efter en graffitikurs och det har varit svårt att hitta, så när jag fick hem Tuppens program och såg detta blev jag så glad! säger Anne-Marie Nilsson som hoppas att ”prova på dagen” kan utmynna i en längre kurs på Tuppen.

Lite längre bort vid samma vägg stod de mer typiska graffitimålarna med tatuerade bara överkroppar och shorts i värmen, men det var inte de som drog uppmärksamhet den här fredagseftermiddagen. Skånska dagbladet och P4 Malmöhus var på plats och P4 intervjuade tuppenveteran Barbara Tettenborn i direktsändning. Under tiden stannade folk till och undrade vad som pågick.

Två äldre kvinnor med varsin rullator passade på att fråga aktivitetsledare Emelie Küng vad som pågick. När de fick svaret utbrast den ena:

– Men så roligt, jag har alltid velat prova på graffiti!

Damen ifråga hade inte tid att stanna men lovade att komma förbi mötesplats Tuppen en annan dag.

Jörgen Wulff som tillhör graffitientusiasterna stannade upp i sitt sprayande och sa:

– Skriv att Tuppen är en fin och öppen plats med många roliga idéer. Det finns datorer och personalen ställer alltid upp och visar oss när det behövs.

Seniorer och aktivitetsorganisatör framför graffiti med en tupp.

Jörgen Wulff , Barbara Tettenborn och aktivitetsledaren Emelie Küng