Publicerad 2017-05-30 16:28

Senast uppdaterad 2017-05-30 16:28

Sommarjobbet gav värdefulla erfarenheter

Danial Maghsoudipour fick sommarjobb på ett vårdboende efter tvåan i gymnasiet. Han trivdes så bra att han har fortsatt jobba extra som timavlönad vikarie. Drömmen är att bli läkare i framtiden och Danial ser mötet med brukarna som en värdefull erfarenhet.

 Varför valde du att söka sommarjobb inom vård och omsorg
i Malmö stad?

- Min plan är att läsa till läkare, och sommarjobbet som vårdbiträde var ett bra tillfälle att komma i kontakt med vård och omsorg och känna på hur det är att jobba med personer som är i behov av hjälp i sin vardag. Jobbet var på dagtid så jag hade antingen förmiddagen eller eftermiddagen ledig. Det var perfekt, eftersom det fanns gott om tid att njuta av sommarlovet också!

Rekommenderar du andra att söka sommarjobb i Malmö stad?

- Definitivt! Det här är ett väldigt utvecklande jobb om du är intresserad av att möta människor som behöver hjälp och stöd. Jag har fått många nya, praktiska kunskaper som jag kommer att ha nytta av i framtiden. Som sommarvikarie får du också en bra introduktionsutbildning. Det var kul att få veta mer om olika läkemedel till exempel. Malmö stad är en trygg och säker arbetsgivare och efter sommarjobbet fick jag chansen att bli timanställd vikarie.

Hur ser en dag ut på jobbet för dig?

- Jag jobbar varannan helg på två olika vårdboenden, och antingen morgon- eller kvällspass. Som vårdbiträde har jag vissa fasta rutiner och sysslor som att fixa måltider, städa, hjälpa till med personlig hygien och kläder, ge mediciner, ordna aktiviteter eller gå ut på promenad. Men varje brukare har olika behov som jag utgår från, så uppgifterna varierar och jag får vara både flexibel och kreativ och ta mycket eget ansvar.

 Vad är det bästa med ditt jobb?

- Jobbet ger mig erfarenheter som jag kommer att ha nytta av i mina framtida studier och arbete. Men framför allt är det mötena med människorna som jag hjälper som har utvecklat mig mycket som person. Jag har blivit bättre på att hantera stress, att ta ansvar och jag har fått ett mycket större tålamod.