Hemlöshet

Är du hemlös eller känner du någon som är det? Kanske du just nu riskerar att drabbas?

Socialt stöd till dig som är hemlös hanteras av socialtjänsten. Kontaktuppgifter finns längst ner på sidan. (Om du saknar fast boende får du ändå tillhörighet i ett socialtjänstområde. Socialtjänsten hjälper dig med det.)

För att räknas som hemlös har du bara bostad på mycket kort sikt eller inte alls. Du räknas inte som hemlös om du bor i andra hand eller inneboende, även om du bor trångt och otryggt.

Värme, vila, stöd

Uppsökarverksamheten för vuxna finns ute i offentliga miljöer som gator, parker och andra platser. Uppsökarverksamheten för vuxnas uppgift är att skapa kontakt med dig som är hemlös i syfte att stödja och motivera dig i dina kontakter med sociala myndigheter. Vi kan samtala med dig kring din situation och länka vidare till de insatser du behöver. Vi kan även följa med som stöd på dina möten med socialtjänsten.

Kontakt:

Uppsökarverksamheten för vuxna
Mån–fre. kl 8.00–16.30. 
Telefon: 0200-81 12 12 (samtalet kostar inget)

Sova

Skåne Stadsmission för män

Stadsmissionens nattjour erbjuder akutboende för hemlösa män. Här kan du få sängplats, dusch, rena kläder och varm mat. Detta utan biståndsbeslut från socialtjänsten och utan att boka. Men tänk på att det ofta är kö till sovplatserna och det kan därför vara bra att komma redan vid 18.00. Boendet har 20 platser (25 under vintern). Kvällsmat och frukost ingår.
 
Adress: Malmgatan 14
Öppettider: Måndag–söndag året om 19.00–10.00.
Telefon 040-664 22 53 (18.00–10.00) 040-664 22 40 (växel)

Fribo – för kvinnor

Fribo är ett skyddat boende för våldsutsatta, hemlösa, missbrukande kvinnor i Malmö. Kvinnorna kan komma själv under alla tider på dygnet, men kan i akuta situationer även hänvisas hit av polis, sjukvård, stadsmissionen, sociala jouren med flera.
 
Adress: Rönnblomsgatan 9
Telefon 040-29 53 40

Duscha

Skåne Stadsmission

Tillgång till dusch finns på Stadsmissionens Café David. Caféet är öppet måndag till söndag mellan klockan 08.00 och 15.30.  
Adress: Malmgatan 14

Centralstationen

Dusch kostar 40 kr utan och 50 kr med handduk. Duscharna finns vid toaletterna på spår 5.

Äta billigt

I Svenska kyrkan i Malmö kan du komma och äta sopplunch alla veckans dagar. För 15–40 kr får du lunch/soppa, ofta pannkaka eller annan kaka samt kaffe på maten. Mer information om sopplunch från Svenska kyrkan, extern webbplats

Immanuelskyrkan på Köpenhamnsvägen 3 har billig lunch på onsdagar mellan 11.30 och 13.30. Mer information om onsdagslunch hos Immanuelskyrkan, extern webbplats

Sjukvård

Stadsmissionshälsan

Stadsmissionshälsan har en öppen mottagning som inte kräver tidsbeställning. Här finns också möjlighet till tandvård. Verksamheten finansieras av Region Skåne. Mer information på Stadsmissionshälsans webbplats.

Vi har ingen möjlighet att svara, men dina synpunkter är värdefulla för oss. Om du vill ha svar på en fråga hittar du kontaktuppgifter här.

Senast ändrad: 2018-02-19 13:46